RB 3451

The Return - Kunst en IE

GEWIJZIGDE DATA!

Dit voorjaar bereiden we bij deLex een prachtige internationale groepsexpositie in Pulchri Studio voor, waarbij de kunstwerken zowel onderwerp als decor vormen voor onze serie seminars over kunst en recht. Bijzondere sprekers presenteren actuele thema’s in korte, praktijkgerichte sessies!Enkele van de onderwerpen voor u uitgelicht:

Dispute resolution in Art matters: wat gebeurt er als de echtheid of de herkomst van een kunstwerk in twijfel wordt getrokken? Hoe wordt dit onderzocht, en wat zijn de juridische en praktische consequenties? Milko den Leeuw (ARRS) Bert Demarsin (KU Leuven) vertellen over het nieuwe Court of Arbitration for Art. Bij het CAfA kunnen conflicten inzake kunst worden voorgelegd voor mediation en arbitrage.

Tijdens seminar 3 wordt het volgrecht besproken: dit is in het leven geroepen om kunstenaars ook profijt te laten hebben van stijgende prijzen en stijging in populariteit. Hoe werkt dit in de praktijk? Sprekers: Laurens Kasteleijn (Art Law Services/VKCR) en Babat Belder (Pictoright)
 
Restitution of art, belangrijke besluiten van de Restitutie Commissie
Een belangrijk - en immer actueel - onderwerp in deze serie is de restitutie van kunst. In seminar 4 gaan René Klomp (Legal Counsel/Raadsheer-plaatsvervanger) en Fred Hammerstein (Restitutiecommissie) dieper op dit onderwerp in. Daarbij komen onder meer spraakmakende beslissingen van de Restitutie Commissie aan de orde.

De tijden: 15:15 - 17:30 uur
Locatie: online/Pulchri Studio

De andere seminars? Kijk in deze brochure of op onze website voor het volledige overzicht. Voor meer informatie of voor een speciale aanbieding kunt u ons bereiken via info@delex.nl. Aanmelden voor één of voor meer seminars is mogelijk. Deelnemen kan online. U bent ook welkom op de locatie zelf*

We verwelkomen u graag in november!

* aantal plaatsen beperkt, met inachtneming van de dan geldende richtlijnen