RB
DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op maandag 6 mei 2024
RB 3834

Seminar Uitingsvrijheid op donderdag 16 mei 2024 - Panel compleet!

Het panel voor deze boeiende en actuele middag is inmiddels compleet, en naast rechtbank- en juridisch verslaggever Saskia Belleman (De Telegraaf) en misdaadverslaggever Wouter Laumans (Het Parool) zal ook Frits van Exter in het hierin plaatsnemen. Hij is voorzitter van de Raad voor de journalistiek en van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, en tevens oud-hoofdredacteur van zowel Trouw als van Vrij Nederland.

Daarnaast zullen advocaten Jens van den Brink (Kennedy Van der Laan), Lotte Oranje (Kennedy Van der Laan), Matthijs Kaaks (Boekx) en Lotte van Schuylenburch (Boekx) hun juridische expertise met u delen.

Er zullen onderwerpen behandeld worden zoals de nieuwe regels van de Raad voor de Journalistiek, het zogenaamde 'Taghi effect', de uitdagingen van desinformatieverspreiding en de complexiteiten van 'trial by media'. Deze middag biedt een uitgelezen kans om de delicate balans tussen individuele belangen en persvrijheid te verkennen, bekeken door de lenzen van de advocatuur, journalistiek, en rechterlijke macht.

Zorg dat u erbij bent op 16 mei 2024 voor een middag die niet alleen uw begrip van uitingsvrijheid zal verdiepen, maar die ook uw perspectief op de rol van media in onze samenleving zal verbreden. Reserveer uw plek vandaag nog en wees deel van deze belangrijke discussie. Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek deze link.

Wacht niet te lang met aanmelden, want de plaatsen zijn beperkt!