RB
DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2024
RB 3836

Pinsent Masons Amsterdam zoekt voor haar octrooi- en Life Sciences team junior en senior advocaat-medewerkers

Wie zoeken we?
We zoeken twee nieuwe medewerkers met een interesse in en affiniteit met techniek. Wij hebben in ons IP (octrooi) team ruimte voor twee enthousiaste teamspelers wie het aanspreekt om in een informele en open sfeer te werken. We hebben een gezellig team dat juist samenwerking hoog in het vaandel heeft en dat willen we graag zo houden.

Wie zijn we?
Pinsent Masons is een groot internationaal advocatenkantoor met haar wortels in het Verenigd Koninkrijk.  Drie jaar geleden is Pinsent Masons ook neergestreken in Amsterdam.  Sindsdien maakt het kantoor in Amsterdam een enorme groei door, zowel in het aantal praktijkgroepen als de omvang daarvan.  Daarom zijn we eind vorig jaar ook verhuisd naar een prachtige, nieuwe en duurzame locatie naast de RAI en vlak bij de Amstel.

Wij onderscheiden ons van andere internationale advocatenkantoren door de “one team approach”: veel zaken worden gedaan door medewerkers uit verschillende landen met veel direct contact tussen medewerkers van alle senioriteitsniveaus.  Deze hoge mate van internationale integratie brengt niet alleen juridische verdieping en afwisseling, maar is ook gewoon heel leuk met de mogelijkheid om ook af en toe bij één van onze andere kantoren te werken. 

De sfeer bij Pinsent Masons internationaal en in Amsterdam is heel informeel en de cultuur is gericht op samenwerken.  Dat uit zich niet alleen in de behandeling van de zaken maar ook in de ruimte die er is voor ondernemerschap, business development en persoonlijke ontwikkeling.

Het IE & Octrooiteam
Het intellectueel eigendomsrecht team van Pinsent Masons behoort tot de grootste in Europa met teams in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Nederland. Het team adviseert en procedeert met betrekking tot alle aspecten van het intellectuele eigendom in een groot aantal sectoren waaronder life sciences, chemie, telecom en tal van andere sectoren.

Het octrooirechtteam in Nederland behandelt met name internationale zaken op het gebied van de life sciences: geneesmiddelen, biotechnologie en medische hulpmiddelen, maar we bedienen ook cliënten in de maakindustrie. We procederen over octrooi- en regulatoire kwesties bij Nederlandse rechtbanken, het UPC en bij Europese rechtbanken.

Op dit moment bestaat het team uit een partner, een legal director, een senior associate en twee junior associates, af en toe aangevuld met collega’s van het TMT-team en ons corporate litigation team. Gezien de groei die we doormaken zoeken we twee nieuwe medewerkers.

Advocaat (3-5 jaar ervaring)
Wij zoeken een advocaat met 3-5 jaar werkervaring, die dus tenminste bijna de stage heeft afgerond.  Je hebt ervaring opgedaan in het octrooirecht en/or het farma regulatoire recht en hebt zin om die nog verder te verdiepen.  Je heb daarnaast interesse in de commerciële aspecten van een groeiende praktijk en wil graag samen met de rest van het team werken aan publicaties, business development en student recruitment.

Senior Advocaat (5-8 jaar ervaring)
Wij zoeken ook een advocaat met 5-8 jaar werkervaring, waarvan minimaal 4 jaar met een focus op het octrooirecht en/of het farma regulatoire recht. Je past qua persoonlijkheid goed in het reeds bestaande team, bent vakinhoudelijk sterk en commercieel bewust en gedreven om de praktijk nog verder uit te bouwen. 

Wat bieden we?
Een mooie plek in een hecht team bij een internationaal kantoor, waar pan-Europese samenwerking vooropstaat.  Binnen ons team in Amsterdam zijn er veel mogelijkheden voor verdere doorgroei en ontwikkeling. Soms is het hard werken, maar daar staat ook heel veel plezier, gezelligheid en flexibiliteit tegenover. Natuurlijk bieden we een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Reageren kan via e-mail (met CV en motivatiebrief) aan sharon.zuurveld@pinsentmasons.com en arjan.reijns@pinsentmasons.com.