RB
DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023
RB 3802

Nationaal Mediarechtcongres 2023 | donderdag 23 november

Nationaal Mediarechtcongres 2023 – De Nederlandse media en de Europese reguleringsgolf

Binnenkort, op donderdag 23 november is het tijd voor een nieuwe editie van het Nationaal Mediarechtcongres. Ook in 2023 staat er een gevarieerd programma over actuele ontwikkelingen in rechtspraak, regelgeving en mediatoezicht.

Na een inleiding door dagvoorzitter Remy Chavannes (Brinkhof) bespreekt Amma Asante haar ervaringen en visie na een jaar voorzitterschap van het Commissariaat voor de Media. En: staat de persvrijheid in Nederland onder druk? Jens van den Brink (Kennedy Van der Laan) geeft zijn jaarlijkse analyse van rechtspraak over (beweerdelijk) onrechtmatige perspublicaties.

Het tweede deel van het programma gaat in op de Digital Services Act (DSA) en de European Media Freedom Act (EMFA). Met de onlangs (grotendeels) in werking getreden DSA en de bijna uitonderhandelde EMFA ligt er een breed en pakket aan ingrijpende maatregelen voor (online) media, online platforms en zelfs de pers - een groep die zich traditioneel afzet tegen regulering.

Maarten van Waveren (ministerie van Economische Zaken) en Gerda van Hekesen (CvdM) bespreken de invloed die deze Europese regels mogelijk gaan hebben op het Nederlandse medialandschap en mediatoezicht media, en geven een inkijkje in de Nederlandse prioriteiten en accenten. We sluiten het programma af met een interactieve discussie.

Accreditatie: 4 opleidingspunten NOvA
Tijd: 13.00 - 17.15 (inloop vanaf 12.30 uur, borrel na afloop)
Locatie: Amsterdam

Programma en aanmelden via deze link