RB 3462

Aanmelden voor het Nationaal Mediarechtcongres kan nog steeds

Actueler dan ooit, het Nationaal Mediarechtcongres 2020. We gaan online, met een interactief programma, met voldoende pauzes en onderling contact. Martijn van Dam licht de digitale strategie toe van de NPO, Remy Chavannes behandelt de Digital Services Act en Anke Strijbos en Roland Wigman geven een overzicht van het nieuwe Auteurscontracten- en vergoedingenrecht, mede na de implementatie van de Online Omroeprichtlijn. Met een paneldiscussie over nieuwe verplichtingen voor producenten staat ons een boeiend middagprogramma te wachten.

Het programma:

•    De veelomvattende impact van de Digital Services Act
Actueler kan het bijna niet met de huidige berichten over fake news, politieke advertenties en complottheorieën in de (digitale) media. De Europese Commissie bereidt een Digital Markets Act voor met nieuwe eisen aan onder meer grote platforms. Welke onderwerpen worden door de wet behandeld en hoe werken - overlappende - regels uit in de praktijk? Remy Chavannes (Brinkhof) geeft een compleet overzicht.

•    De Stimuleringsmaatregel culturele producties
Wat betekenen quota, investeringsplicht en andere maatregelen voor de sector? Wat betekent deze wetgeving voor nieuwe producties en voor de toekomst? Een paneldiscussie met Bero Beyer (Filmfonds), Arjo Kramer (Talpa networks), Arie Landsmeer (Nederlandse Content Producenten), Suzanne Teijgeler (Discovery Benelux) Jasmijn Touw (Netflix).

•    'Auteurscontractenrecht is auteursvergoedingenrecht'
Anke Strijbos (Brinkhof) en Roland Wigman (Versteeg, Wigman, Sprey) bespreken in een duopresentatie onder meer de volgende onderwerpen:
Wat brengt het nieuwe artikel 45d Aw? (de implementatie van de Online Omroeprichtlijn).
Geldstromen bij exploitatie van filmwerken: van het kabelcontract naar de proportionele billijke vergoeding. Alle makers: wie zijn dat en wat gaan ze krijgen?
De transparantieverplichting in het nieuwe artikel 25ca (de implementatie van de DSM-richtlijn)

•    Martijn van Dam (NPO) rondt de middag af met zijn visie op de toekomst

Inschrijven kan meteen via de website, of door te mailen naar info@delex.nl.

Tijd:                  12:30 – 17:15 uur
Accreditatie:    4 PO-punten